oplantıya,İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Emrullah Celepverdi, Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç, Çankırı İŞKUR İl Müdürü Alim Çaycı, Çankırı KOSGEB Müdürü Cengiz Uğur, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vekili Fahrettin Akyol, KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisinden UzmanAlperen Karakaş, Çankırı E.S.O.B. Genel Sekreteri Emine Ergan, Çankırı Şabanözü OSB Müdürü Yavuz Uğurlu, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünden Şube Müdürü V. Mahmut Kaya, Makine Mühendisleri Mustafa Namlı ve Recep Kapukaya ile birlikte davetli Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali Yaranbaşı, Teknokent Yönetim Kurulu ÜyesiDr. Öğr. ÜyesiHasan Dündar katıldı.
Bolat’ın açış konuşmasının ardından Kaya, bir önceki kurul toplantısında alınan kararlar ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Ülke genelinde ve Çankırı’nın önde gelen sektörlerinde ithal edilen ürünlerin tespiti ve bu ürünlerin yurt içinden temini konusunda İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğünce şimdiye kadar yapılan çalışmalar ve devamında izlenilecek yol haritası hakkında Kaya tarafından sunum yapıldı. Kaya, en yaygın bilinen tanımı ile; bir işletmenin faydalı atıklarının başka bir işletmede girdi olarak kullanılması olarak ifade edilen“Endüstriyel Simbiyoz”konusunda, Çankırı’daki Sanayi Sicil Bilgi Sistemine kayıtlı işletmeler baz alınarak İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları anlattı.
Çankırı’da kurulması planlanan Dış Ticaret İstihbarat Merkezleri (DTİB) hakkında da bilgi veren Kaya, projenin Çankırı’nın da içinde bulunduğu TR82 Bölgesinde Dış Ticaret İstihbarat Merkezi kurulması için KUZKA yönetim kurulu kararıyla Bakanlığa güdümlü proje sunulduğunu ve 3 ay içerisinde dönüş beklendiğini söyledi.
Avrupa Yeşil Mutabakatı konusunda ise, 2022 yılı mayıs ayı içerisinde Şabanözü, Çerkeş ve Korgun OSB Müdürlükleri koordinasyonunda, Çankırı Karatekin Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Dündar tarafından bölgedeki işletmelere mahallinde yeşil mutabakat konusunda bilgilendirme yapıldı.
OSB genişleme alanları ve yer seçim çalışmaları hakkında sunum yapan Kaya; Çerkeş ve Şabanözü OSB’lerde mevcut ve genişleme durumunun yaratacağı istihdam potansiyeli hakkında bilgi verdi.
Çankırı’da ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması amacıyla kurulan Deneyap Teknoloji Atölyeleri hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Çankırı’da 611 öğrenci Deneyap Teknoloji Atölyelerine başvuru yaptığı vurgulandı.
SANTEK 2022-1. Toplantısı yeni gündem öğesi olarak; Çankırı’daki işletmelerin Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları konusunda farkındalıklarının artırılmasına yönelik çalışmaların ve ildeki işletmelere Model Fabrika-Yalın ve Dijital Dönüşüm alanında farkındalık kazandırılmasına yönelik çalışmaların yol haritasının belirlenmesi konusu istişare edildi.